lördag 1 februari 2014

Gårdagens sysslor


Här är huset, "Villa Villekulla" som vi tycker det liknar, i vinterskrud. Nu har E (min man) och husets förre ägare byggt en ramp upp där det förut endast stod en järnstege upp till övervåningen. På insidan finns nämligen ingen trappa mellan nedre och övre våningen.

Som jag har förstått det har det alltså varit ett kontor/företag på övervåningen och boningshus på nedervåningen, med varsin ingång. Sedan dess har det bott några på nedervåningen och renoverat, så där har det sett relativt modernt ut.Alldeles bredvid står ett annat fint gammalt hus som några andra har köpt och river.


På samma gård finns också en fin ladugård som jag hemskt gärna skulle ha haft på den framtida gården för att kunna ha lite djur.
Det är ingen värme eller el i huset nu så det är isrosor på innerfönstren. Därför är vi bara där och jobbar när det är ljust, vilket ju inte är många timmar den här tiden på året, och arbetet går alltså lite långsamt såhär i början.
E river lister och jag slår ut de gamla smidda spikarna, så har det sett ut för det mesta hittills. Blev lite besviken då det såg ut att vara en annan typ av lister i ett rum, men det visade sig bara vara någonting de hade klistrat över listerna. Under var de lika detaljrika och fina som resten.På en vägg har det kommit fram fina annonser från gamla tidningar. Huset byggdes i slutet på 1800-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar