tisdag 8 december 2015

Vintervila och ettårskalasHär hemma har vi nu tagit byggpaus och en liten vintervila. Jag hoppas på att kunna få till en bra arbetsplats för börja skrapa och måla lite på fönstren snart, det känns som det kommer ta sin lilla tid att få dem klara. 

Det absolut största och roligaste som hänt på sistone är att jag har blivit moster till en liten pojke! Så underbart att få lära känna ännu ett litet nytt liv! Nästan i samma veva blev vår lille son ett år och vi firade med ett litet kalas.Griffeltavlan kom till användning, så att ingen skulle kunna missa hur gammal det var han faktiskt blev.. Det är rätt kul att ha en griffeltavla i köket även om det oftast har stått ungefär "Kom ihåg: MAT" eller "Adar adar ADAR Adar" och liknande på den. Känns som jag är den sista att haka på trenden som funnits ett tag. Jag hittade några fina ramar på loppisar i somras så jag målade en skiva med griffelfärg och ramade in.


Jag satt och kollade på det underbara programmet Det sitter i väggarna och klippte och tejpade en jättelång vimpel som vi satte upp i köket. Här ser man några fler roliga, gamla detaljer som finns i lägenheten. Den häftiga lamphållaren som har massa leder så man kan flytta den lite hur som helst i rummet, tyvärr glappar sladden efter många års böjande. Så har vi ju den smått psykedeliska fondtapeten som jag ibland tycker är rätt häftig och ibland bara inte orkar med just då.. Lite passande att klockan är ett på bilden och pojken fyllde ett :)


Den här dåliga mobilbilden är från mina föräldrars kök som blir så mysigt med några tända ljus. Längtar och hoppas att vi också kommer kunna ha en fin spiskupa med vedspis under i huset snart. Känner att jag har lite dålig koll på hur man hittar murare som kan göra sådant häromkring och även vem som kan mura upp kakelugnen. Vi får göra lite efterforskningar om det. Tar gärna emot tips om ni har. 

1 kommentar: