måndag 13 oktober 2014

Uppdatering några månader senare..Nu har det ju hux flux gått några månader sedan senaste inlägget igen, men vi kör på med bloggandet igen och hoppas på bättring, haha! Fick en fin kommentar av min syster att det var dags att skärpa mig med uppdateringar och ja det är faktiskt mycket som händer med rivningen nu, sommaren var ju så otroligt varm så under flera veckor GICK det verkligen inte att göra något kroppsarbete. Att jag dessutom ser ut som på bilden nedan (detta var för några veckor sedan) bidrar också till att rivningen går lite långsammare och det blir mycket tankar på allt spännande som snart ska hända. 


En liten bild på förvaringsplatsen där det mesta ska få ligga och vänta på att målas om och sättas tillbaka när huset kommit upp på sin nya plats.

Senaste veckans projekt, som nog kommer uppta denna vecka också, har varit att riva muren. Vi skickade först upp min pappa som är duktig att stå på tak (han hade såklart säkerhetslina, huset är så otroligt högt även om det kanske inte ser ut så på bilderna) för att börja riva själva skorstenen.


Sedan fortsatte jag med knackandet nedåt. Helt lagom syssla när man är i åttonde månaden. Som ni ser har muraren smetat på något slags skydd även på insidan av muren så de flesta stenar har klarat sig riktigt bra och vi kommer spara många av dem och använda igen.


Igår hade vi kommit ungefär såhär långt med rivandet när det blev för mörkt för att fortsätta. Blir ju snart väldigt få timmar av dagsljus och elen till huset är kapad för länge sen. Från stallet på gården kanske man borde dra någon lång skarvsladd för att kunna ha någon strålkastare..


Mina föräldrar hjälpte till att lasta stenarna på pallar, det blir nog minst tio pallar innan vi fått bort allt!

5 kommentarer:

 1. Äntligen! Fina bilder!

  SvaraRadera
 2. Åh vad kul, hade helt glömt bort din blogg! Du borde koppla den till Facebook så man ser när du uppdaterar :) Förresten, ÅTTONDE månaden?! Haha jag kan fortfarande inte förstå. Längtar till lillisen kommer. Puss!

  SvaraRadera
 3. Kul att se Ida! :)

  SvaraRadera
 4. Vackra dörrar och fantastiskt att ha en ordentlig förvaringsplats. Vi har lite grejer här och lite där. Och att ha ett uthus att bygga/måla i med grundvärme skulle ha varit toppen och underlättat mycket för oss!Lycka till med guldklimpen i magen! :-)

  SvaraRadera
 5. Wow, vilket arbete ni verkar göra och vilken dröm! Häftigt!

  SvaraRadera