tisdag 20 oktober 2015

Huset växer fram!

Nu händer det mycket uppe på berget! Moberget heter det tydligen där enligt pappa, om jag inte missminner mig. Idag när jag åkte upp en sväng såg det ut såhär:
(Tror/hoppas det är jag som tagit bilden snett och inte huset som är det, förutom kanske där mellan fönstren, där verkar det lite svajigt än så länge, men det blir nog ordning på det med!)


För många ser det nog inte mycket ut för världen men för mig är det så vackert! Just nu har jag bara den här suddiga mobilbilden men har tagit rätt många bilder under tiden de timrat så kan göra ett längre inlägg senare. 

Om ni tycker huset ser lite annorlunda ut nu än innan rivningen så är det helt riktigt, vi har faktiskt ändrat det av lite olika anledningar. Så frågan är om man kan säga att vi flyttat ett hus eller om vi snarare bygger ett nytt hus av delar av ett gammalt. Jag tycker det känns lite som både och.. kan skriva mer senare om varför vi valt att göra de ändringar vi gjort om ni är intresserade. 

Ska jag beskriva känslan när jag ser huset stiga så pendlar jag mellan att känna en otrolig inspiration, glädje och förväntan och en känsla av att helt plötsligt ska jag vakna upp och så är vi mycket tidigare i processen igen!! Jag har ju timrat det här huset i drömmarna tusen gånger för att sedan vakna och huset är inte ens rivet..

Det vore så roligt att veta vilka ni är som brukar komma in och kolla på bloggen, några vet jag ju om men lämna gärna en liten kommentar om ni har lust! :)

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag hittade hit när jag googlade renoveringsbloggar (håller själv på att fixa upp ett fritidshus), och brukar kika in då och då. Tyckte att ert hus såg så bekant ut och så visar det sig att det står i byn som jag tillbringat alla mina somrar i :)

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag tittar in ibland! Spännande att följa! Kom ihåg lägga in "svärden" tidigt om ni har dem i behåll eller fixa nya, de trä"ribbor" som brukar vara i dörröppningar och fönster och håller upp stockraden rakt sen!!! Vi hade skruvtvingar i många öppningar för att få dem raka och in med svärden och ännu har vi inte lagt till alla, nåt svärd saknas i något fönster, men de är numrerade, så rätt pinne har hittat rätt plats! :-) (och ja, kommentarsprocenten är låg, 150-200 besökare hos mig nästan dagligen men inga eller ett par kommentarer blir det! ;-) Man blir ju rätt nyfiken på vem som läser ju! )

    SvaraRadera