lördag 6 januari 2018

Vad har hänt?

Ja, vad hände och vad har hänt har kanske någon undrat som läst bloggen. Man kan väl säga att jag inte riktigt kom igång med bloggen igen efter byggvintervilan mellan 2015-2016. Har tänkt länge att jag vill börja blogga igen och det finns faktiskt tro det eller ej mycket att visa om huset. Vi är långt ifrån klara men har kommit en ganska bra bit på vägen på vårt långtidsprojekt! Här kommer en liten bildkavalkad med lite övergripande vad vi gjort. 


På våren 2016 började min man E och pappa att timra igen. Det var då bara några stockvarv kvar innan påbyggnaden av lösvirke skulle sättas upp.En bild tagen från "ovansidan" av huset som väl egentligen är framsidan eftersom det är där huvudingången är. 

Såhär såg det ut när de satte upp sektionerna till övervåningen som till att börja med kommer vara kallvind. En som bor i samma by som huset står i och som jobbar på min farbrors snickeri har gjort sektionerna :)

Vi behövde specialbeställa en (i två sektioner) jättestor limträbalk till taket. 

Takstolarna har vi inte  heller byggt själva utan beställt från en takstolstillverkare och en lokal byggfirma kom och hjälpte oss med själva takkonstruktionen. Man kan behöva vara några fler ibland :) 


Resning av takstolar färdigt.

Innan snön kom (eller om det hann komma några flingor..?) fick vi dit taket. 


En mindre dyster bild på hur det såg ut innan vi tog vinterpaus 2016, tydligen smälte snön bort igen. Inte som denna vinter som varit helt fantastiskt fin med all snö och minimalt med tö och slask.

Den 21 mars 2017 kom vår andra lilla pojke Ewan till världen! 
Med sovande bebis i vagnen kunde jag och maken sätta upp lite vindskyddsduk för att börja med panelen, vilket blev det största, mest synliga jobb under 2017.


Männen i mitt liv in action. Dessa två är helt otroliga!Vi hyrde en riktig byggställning för att jobba med panelen. När vi lade taket hade pappa och E byggt en egen av de gamla takstolarna, ganska fint med "tassarna" längst upp på byggställningen. 

Från kortsidan. Lupiner har hittat till gården också!


Det blev några timmar jag kunde stå och måla panel medan lillen sov i vagnen men det mesta målade E med en färgspruta som vi tog och skaffade oss.


Såhär fint blev det med den grundmålade panelen på! Ser äntligen ut som ett hus och andra börjar kunna se vad jag sett för mitt inre i flera år. I alla fall jag tycker man kan se att det kommer bli väldigt fint till slut!

Hoppas ni ursäktar att jag inte skrivit på några år och att ni kanske hittar tillbaka hit ibland för att kika vad vi håller på med :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar