måndag 24 mars 2014

Nya tag!

Nu är det mer än en månad sedan jag gjorde ett inlägg här men nu blir det nya tag med bloggen och husflytten, nu är det vår! Vi har varit i huset en del och "smårivit" förut men nu i helgen blev det ett riktigt stortag så det känns att någonting verkligen händer och vi är på gång med det här. Många möbler och spånplattor blev borttagna och utslängda och nedervåningen är nästan helt tömd nu.


Den fina ljusgröna pärlsponten i köket försöker vi plocka ned så att den ska kunna användas igen..det är inte lätt ska jag säga och många har gått sönder, de som byggt och renoverat i vårt hus förut verkar ha älskat att spika! Men man får väl vara glad för det man lyckas få loss i någorlunda helt skick. :)Där bakom panelen där diskbänken stått hittade vi vårt första skadade timmer :( det hade runnit ned vatten där bakom under några års tid men det är nog bara en stock som är riktigt genomrutten.


Besvikelsen över den ruttna stocken vägdes dock upp igår när vi hittade ett fint locktak under plattorna inne i ett rum. De flesta rummen har smala plankor till tak som det suttit papp över, två rum har haft locktaket framme hela tiden och nu hittade vi detta som det är lite bredare plank i och ser ut som att det kanske är återanvänt förut eftersom bara fyra är målade och resten trärena.. det är så kul när man hittar sånthär och får fantisera om varför de gjort si och så när de byggde! :)

1 kommentar:

  1. Hej!

    Vi vill tipsa om att du nu kan nominera din härliga blogg till Årets Byggblogg 2014! Det är en utmärkelse instiftad för hemmasnickare som bloggar om sina renoveringsprojekt. Bakom utmärkelsen står byggvaruhuset BAUHAUS som för andra året i rad arrangerar tävlingen, där vinnaren belönas med ett renoveringsbidrag på 25 000 kronor. Nominera din blogg, läs mer om tävlingen och inspireras av andra byggbloggar här: www.bauhaus.se/byggblogg.
    Anna
    Priest PR

    SvaraRadera